ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΟΤΑΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΩΡΟΔΩΚΟΥΣΕ ΟΜΑΔΕΣ

Όταν ο Ανδριανόπουλος γλύτωσε τον Παναθηναϊκό από τη Β' Εθνική!!!

Η ΥΠΟΘΕΣΗ «ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ» και τα «ευωδιάζοντα» χιλιάρικα..!

Ήταν 12 Δεκεμβρίου του 1975 όταν ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Ανδριανόπουλος με δική του ψήφο κρατά τον Παναθηναϊκό στην Α΄ Εθνική, αθωώνοντάς τον ουσιαστικά από την υπόθεση δωροδοκίας, στην οποία είχε μπλεχτεί. Η υπόθεση έχει φόντο τον ημιτελικό του Κυπέλλου, στις 28 Μαΐου του 1975, όταν οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν τον Ηρακλή, λίγο καιρό πριν πάρει μεταγραφή στον «Γηραιό» ο Βασίλης Χατζηπαναγής.
Εκείνη την εποχή οι αγώνες δεν ήταν διπλοί, αλλά μονοί και το συγκεκριμένο παιχνίδι γινόταν στο Καυτανζόγλειο.
Στον αγώνα αυτόν δεν δίνουν το «παρών» δύο βασικά στελέχη των «κυανόλευκων», οι Ζαχαρίας Χαλιαμπάλιας (κεντρικός αμυντικός) και Τάκης Νικολούδης. Αργότερα, όπως έγινε γνωστό, οι παίκτες είχαν υποπέσει σε «πειθαρχικό παράπτωμα».
Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ηρακλής προηγήθηκε στο ματς με 1-0, όμως η «πράσινοι» ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ και πήραν τη νίκη με σκορ 2-1.
Το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί ανέφερε πως ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και νυν του «Γηραιού», Γιώργος Ροκίδης, είχε δεχθεί πρόταση από τον παράγοντα του «τριφυλλιού», Αντώνη Μαντζαβελάκη, για να πλησιάσει τους Χαλιαμπάλια, Νικολούδη, ώστε να έχουν μειωμένη απόδοση στο συγκεκριμένο ματς. Η ονομασία «υπόθεση των λουλουδιών» δόθηκε επειδή στις συνομιλίες όσων είχαν εμπλακεί στο θέμα, τα χρήματα αναφέρονταν ως… λουλούδια.
Ο Αντώνης Μαντζαβελάκης, γνωστός και ως «βαλιτσάκιας» (γιατί πάντα κυκλοφορούσε με ένα βαλιτσάκι) ήταν ο κινητήριος μοχλός του πράσινου παρασκηνίου, κάτι σαν εφευρέτης της «παράγκας»..! Εκείνη την εποχή επειδή ο όρος «παράγκα» δεν είχε ανακαλυφθεί, το συνώνυμο της «παράγκας» ήταν «Μαντζαβελάκης»..!
Ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ελληνική ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου η οποία έχει βρεθεί ένοχη για καραμπινάτη υπόθεση δωροδοκίας και η μόνη η οποία για διαπιστωμένη δωροδοκία δεν υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική..!
Λέγεται ότι στο δικαστήριο, όταν ο Μαντζαβελάκης είπε στον πρόεδρο: «Εγώ κύριε Πρόεδρε δεν έχω ανακατευτεί ποτέ με δωροδοκίες!», η αίθουσα γέμισε από ανθοδέσμες που πέταξε το ακροατήριο!!!
Αν και αρχικά ο Παναθηναϊκός είχε κριθεί ένοχος, ο Γιώργος Ανδριανόπουλος, κρατά στην κατηγορία τους «πράσινους». Ο Γιώργος Ανδριανόπουλος ήταν ένας από τους πέντε Αδριανόπουλους που ίδρυσαν τον Ολυμπιακό, ποδοσφαιριστής του μέχρι το 1931, πρόεδρος του Ολυμπιακού από το 1954 ως το 1966! Όπως υποστήριξε «Δεν επείσθην περί της ενοχής του σωματείου»..!
Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που είχαν εμπλακεί στην «υπόθεση των λουλουδιών», οι Ροκίδης και Χαλιαμπάλιας διαγράφησαν, ενώ υπήρξε επιείκεια στον Νικολούδη λόγω ηλικίας. Πιο συγκεκριμένα, συνεχίστηκε για λίγους μήνες ακόμα η καριέρα του στους «κυανόλευκους» , ωστόσο δεν αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό το 1976, όταν και ο Γηραιός κατέκτησε το τρόπαιο στα πέναλτι.
Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ