ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12 Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα κυβέρνηση


Σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι, αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Παπανδρέου μέχρι το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα υποβάλει την παραίτησή του όσο και την παραίτηση της κυβέρνησής του.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την συμμετοχή όσων επιθυμούν και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Το ενδεχόμενο να αναλάβει πρωθυπουργός στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται πως δεν θα ευωδοθεί, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ρόιτερς, το οποίο στάλθηκε στις 3 τα ξημερώματα σήμερα επικαλούμενο πηγές τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ, που όμως θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και ανέφερει ότι :
 «Η υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου προσκρούει σε προβλήματα που προκύπτουν και από τις δύο πλευρές (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης)».
Το ίδιο πρακτορείο με τηλεγράφημά του πριν από λίγο θεωρεί ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Βασίλης Σκουρής πιθανόν να είναι ο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης.
Ερωτηθείς ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Ο Βασίλης Σκουρής, ο οποίος...είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».
«Κατέληξαν χθες το βράδυ», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραμείνει στη θέση του.
Κατά την ίδια πηγή, η νέα κυβέρνηση πιθανόν να ανακοινωθεί γύρω στις 12:00 το μεσημέρι.
Αργά χθες τη νύχτα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος από τα γραφεία του κόμματος του ανέφερε ότι επετέυχθη συμφωνία για το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «θα είναι εύελπις».
 
Σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, εντατικές ήταν οι διαβουλεύσεις τόσο μεταξύ των επιτελείων των δύο μεγάλων κομμάτων, όσο και μεταξύ του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών.
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να εξέφρασε διαφορετική θέση όσον αφορά την υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου.
 
Το ίδιο σκηνικό έλαβε χώρα και στο  στρατόπεδο της ΝΔ, καθώς φαίνεται ότι καταγράφονται διαφορετικές τάσεις και στο στενό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά για το εάν η Αξιωματική Αντιπολίτευση πρέπει να συμμετάσχει ή όχι με πολιτικά πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα που κυοφορείται.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ