ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ

Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ
Αυτό το ιστολόγιο
 
 
 
 
Με σύνδεση από εδώ
 
 
 

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Αγριεύει επικίνδυνα ο καιρός με χιόνια και παγετό - Θα χιονίσει και στην Αθήνα...













Ο χιονιάς είναι προ των πυλών και θα δείξει όλη του την ορμή από την Παρασκευή με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και χιόνια ακόμα και μέσα στο λεκανοπέδιο Αττικής. Ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από σήμερα  Πέμπτη... με νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Σταδιακά θα επικρατήσουν σποραδικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Προς το βράδυ οι βροχές στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά τη νύχτα στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα παραμείνει χωρίς μεταβολή.

Την Παρασκευή αρχικά θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Τα χιόνια δεν θα αργήσουν όμως και θα αρχίσουν από τα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της βόρειας και αργότερα της κεντρικής Ελλαδας.Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Από το μεσημέρι στα βόρεια και από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 8 με 9 και πιθανώς στα πελάγη και 10 μποφόρ. Πρόσκαιρα το πρωί στο νότιο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση στα βόρεια και από το απόγευμα και στα κεντρικά.

Το Σάββατο ο χιονιάς θα κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλη τη χώρα με νεφώσεις και βροχές αλλά και χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.  Καταιγίδες θα σημειωθούν στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στις περιοχές Λήμνο, Σποράδες, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα θα είναι έντονα και από τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά στα πελάγη 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα υπάρξει ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στα νοτιότερα πεδινά και χιονόνερο η χιόνι τοπικού χαρακτήρα στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 μποφορ. Σταδιακα τη Δευτέρα θα γίνουν δυτικοί. Η θερμοκρασία παρά την μικρή άνοδο τη Δευτέρα θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός που τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Αθήνα
Ειδικότερα στα βόρεια προάστια αλλά και στα βορειοανατολικά από το Σάββατο θα πέφτει χιονόνερο και την Κυριακή χιόνι. Το θερμόμετρο θα δείξει την Παρασκευή 10/12 πέντε βαθμούς αλλά η αίσθηση θα είναι -1! Το Σάββατο η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο και θα αγγίξει το μηδέν, ενώ ακόμα περισσότερο θα πέσει την Κυριακή και τα  ξημερώματα της Κυριακής θα χιονίσει. Χιονόνερο αναμένεται την Κυριακή το πρωί ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας  αλλά και στα νότια προάστια. Και εκεί η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς Κελσίου.
Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ασχολούνται ιδιαίτερα με τις συμβουλές για ασφαλή οδήγηση σε δρόμο με πάγο και χιόνια. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ