ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Ο ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΠΟΛΙΕΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Μαζί τα φάγαμε. Οι πολιτικοί τα λεφτά και οι πολίτες την προπαγάνδα...

Οι χτίστες της προπαγάνδας
  
Έκτακτη είδηση: Ο κουρασμένος ανέλαβε την αντικειμενική ευθύνη για την ξαφνική μπόρα που είχε αναστατώσει τους πολίτες κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του.
Μη σας φαίνεται περίεργο. Ο κουρασμένος έχει την τάση να αναλαμβάνει την ευθύνη για τα πάντα. Αρκεί αυτά τα πάντα να μην είναι σκάνδαλα.
Δηλαδή ακόμα και αν...
 δεχθούμε την σχιζοφρενική στάση του και υποστηρίξουμε ότι τώρα έχει δίκιο (που λέει ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο) και όχι τότε που έλεγε «συγγνώμη είμαι ηλίθιος δεν είχα καταλάβει το μέγεθος του σκανδάλου» το συμπέρασμα που καταλήγουμε είναι το εξής:
Ο κουρασμένος μια φορά αποφάσισε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και αυτό το έκανε για μια περίπτωση που δεν χρειαζόταν. Αφού δεν υπήρχε σκάνδαλο.
Για όλα τα υπόλοιπα σκάνδαλα δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Εκτός και αν παραδεχθούμε ότι κατά την διακυβέρνηση της ΝΔ δεν έγινε κανένα σκάνδαλο, η οικονομία ήταν θωρακισμένη και οι πολίτες τρισευτυχισμένοι που ζούσαν σε έναν επίγειο παράδεισο.
Μετά τον κουρασμένο ήρθε και ο Ρουσόπουλος για να στείλει γράμμα στην επιτροπή για να πει ότι ο ίδιος δεν έχει καμιά σχέση. Ο άνθρωπος επειδή είναι πιστός νόμιζε ότι όλες αυτές οι ανταλλαγές δεν γινόντουσαν με ανθρώπινη παρέμβαση αλλά πραγματοποιήθηκαν με ένα θαύμα.
Γιατί δεν πήγαν οι ίδιοι στην βουλή αλλά έστειλαν γράμμα; Ο μεν κουρασμένος βαριόταν να κάνει τόσο μεγάλη διαδρομή ο δε Ρουσόπουλος για να τιμήσει τον πατέρα του που ήταν ταχυδρόμος.
Σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να πουν στην εξεταστική σε πιο γράμμα τους έχουν γραμμένους. Αφού έτσι κι αλλιώς κανείς δεν πρόκειται να τους κάνει κάτι.
Πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει την αντίρρηση τους για την περαίωση και θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Δηλαδή ότι πει η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά σχεδιάζει να πάρει μέτρα προς όφελος των πολιτών. Για το καλό μας και μόνο για το καλό μας (μη γελάς, σε βλέπω!) η κυβέρνηση σκέφτεται να φορολογήσει με τον ανώτατο συντελεστή τα λιπαρά τρόφιμα και το «πρόχειρο φαγητό» για να αντιμετωπίσει την παχυσαρκία.
Ουσιαστικά και η τρόικα αυτόν τον σκοπό έχει. Γι΄ αυτό μας κόβουν μισθούς και συντάξεις και μας έχουν ταράξει στην φορολογία. Για να αδυνατίσουμε. Για το καλό της υγείας μας.
Το μνημόνιο λοιπόν θα φύγει όταν όλοι οι Έλληνες θα έχουμε γίνει στυλάκια. Και κάπως έτσι θα πρέπει να ερμηνεύσουμε και τον Αντώνη Σφουγγαράκη που έλεγε ότι αυτός θα μπορούσε να μας βγάλει από το μνημόνιο το 2011.
Προφανώς έχει στα χέρια του καμιά χημική δίαιτα με την οποία θα χάσουμε γρήγορα τα περιττά μας κιλά.
Κατά τα άλλα στην Ευρώπη έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις εκατομμυρίων πολιτών για την λιτότητα. Στην Ελλάδα επειδή νιώθουμε ευγνωμοσύνη επειδή η κυβέρνηση φροντίζει για την καλή μας υγεία δεν κουνηθήκαμε καθόλου.
Οι δημοσιογράφοι χτίζουν πολιτικούς. Δεν το λέω εγώ.
Ο Πολίτης (όχι αυτός που έδωσε τον μισθό του στον Γιωργάκη αλλά ο άλλος που έχει τρεις – τέσσερις μισθούς να πορεύεται, ο Γιάννης Πολίτης, ο γνωστός δημοσιογράφος) σε κουβέντα που είχε στον αέρα του Βήμα fm είπε ότι δεν καλούν στα κανάλια νέους πολιτικούς γιατί κανείς από τους μεγαλοδημοσιογράφους δεν θέλει να χάσει τον χρόνο (που είναι θεαματικότητα, άρα χρήμα) για να χτίσει έναν νέο πολιτικό.
Αν αυτό που είπε το δούμε λίγο πιο πλατιά καταλαβαίνουμε ότι τα ΜΜΕ (και ιδιαίτερα η τηλεόραση) χτίζουν πολιτικούς, καταλληλότερους, θύματα και γενικώς είναι οι βασικοί χτίστες της προπαγάνδας.
Το πρόβλημα βέβαια είναι των τηλεθεατών. Που τρώνε αμάσητα ότι τους σερβίρουν. Για δικαιωθεί και ο Πάγκαλος.
Μαζί τα φάγαμε. Οι πολιτικοί τα λεφτά και οι πολίτες την προπαγάνδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ