ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Δυστοκία επιλογής υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ

24/7/2010
● ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
● ΑΓΟΝΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΗ είναι για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και στη Μεσσηνία, η δυστοκία επιλογής υποψηφίων για την Περιφέρεια και τους Δήμους από τα κεντρικά, με αποτέλεσμα ένας κύκλος εσωστρέφειας να αναπτύσσεται, παράλληλα με το βαρύ κλίμα που κυριαρχεί από τις αλλεπάλληλες θυσίες στις οποίες υποβάλλονται από την κυβέρνηση οι οικονομικά αδύναμοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι, προκειμένου, όπως ισχυρίζονται, να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία.
Στο χθεσινό φύλλο μεταφέραμε πληροφορίες και εκτιμήσεις για την περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου το «σενάριο» για την ενδεχόμενη στήριξη της υποψηφιότητας του Πέτρου Τατούλη, απειλεί να τινάξει στον αέρα την κομματική συνοχή του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις κορυφαίων αλλά και μικρομεσαίων στελεχών. Μάλιστα «το σενάριο Τατούλη» που χρεώνεται στον υπουργό Υποδομών Δημ. Ρέππα έχει κυριολεκτικά αποπροσανατολίσει πολιτικά το τοπικό ΠΑΣΟΚ που περιμένει... οδηγίες άνωθεν.
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Η κατάσταση στους δήμους της Μεσσηνίας δεν είναι καλύτερη και προεξάρχοντος του Δήμου Καλαμάτας τα αδιέξοδα φαίνεται ότι είναι μέχρι και αξεπέραστα, καθώς πολιτικές διαφωνίες και προσωπικές προτιμήσεις κοινοβουλευτικών και κομματικών παραγόντων δημιουργούν ένα επώδυνο κύκλο ατέρμονης διαβούλευσης σε διάφορα επίπεδα, με αποτέλεσμα να τροφοδοτείται και μια ακατάσχετη ονοματολογία είτε για δημιουργία εντυπώσεων και ανίχνευσης αντιδράσεων, είτε για λόγους προσωπικής και πολιτικής ιδιοτέλειας στελεχών και ενδιαφερομένων.
Η αλήθεια είναι ότι η παραίτηση του Διονύση Αλευρά από τη διεκδίκηση του Δήμου Καλαμάτας λόγω του επαγγελματικού ασυμβίβαστου επέφερε «καραμπόλα» μεγάλης εσωστρέφειας. Ετσι αναπτύχθηκε η ονοματολογία και εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Χρήστος Μπούρας, Χρήστος Μαλαπάνης και Βασίλης Κοσμόπουλος ο καθένας για τους δικούς του λόγους αρνείται, παρ’ ότι πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για αρνήσεις τακτικής και ότι τελικά η επιλογή θα γίνει μεταξύ των τριών. Πάντως τις τελευταίες ημέρες «ψιθυρίζεται» και το ενδεχόμενο «πολιτικής επιστράτευσης» και επιστροφής του Διονύση Αλευρά για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, αν και φαντάζει ακραίο κάτι τέτοιο. Πέραν αυτών οι δήμαρχοι Αβίας και Θουρίας Παν. Μπασάκος και Γιωρ. Σκαλαίος ενδιαφέρονται για την υποψηφιότητα, ενώ χθες το Best μετέδωσε πληροφορία ότι συζητείται και το όνομα του γιατρού Γιώργου Λαφαζάνου.
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Δύσκολα θα υπάρξει ενωτική επιλογή μεταξύ των ονομάτων που έχουν δημοσιοποιήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το ενδιαφέρον τους. Θ.Αβιζιώτης, Ν. Τζώρτζης, Ηλ. Κουτσοδημητρόπουλος (αν και απέσυρε το ενδιαφέρον του από τις κομματικές διαδικασίες) με «τα υπέρ και τα κατά» τους προκαλούν διαφοροποιήσεις που δυσκολεύουν την επιλογή και δεν αποκλείεται νέα επιλογή ονόματος που θα μπορεί να συσπειρώνει το «όλον ΠΑΣΟΚ». Ως τέτοιο ενδεχόμενο κυκλοφορεί δειλά-δειλά το όνομα του γραμματέα της Ν.Ε. Χρ. Χριστόπουλου.
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ: Μετά την άρνηση του Λεωνίδα Φιλιππόπουλου τα πράγματα έχουν «δυσκολέψει», ενώ ως σωσίβιο ακούγεται το όνομα του Διον. Αλευρά που κατάγεται από την περιοχή και δεν συντρέχει για το Δήμο επαγγελματικό ασυμβίβαστο. Το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να απορρίπτει στήριξη του δημάρχου Γ. Χρονόπουλου, ενώ παραμένει το ενδιαφέρον του Ηλ. Κανάκη. Ο δήμαρχος Νέστορος Αν. Τσορώνης κάνει κινήσεις και πληροφορίες τον θέλουν να συνεργάζεται τελικά με τον νυν δήμαρχο Πύλου.
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: Όλα δείχνουν ότι η επιλογή θα είναι ένας από τους επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας των Δήμων Φιλιατρών και Κυπαρισσίας, Δημήτρη Σωτηρόπουλο και Θανάση Πετρόπουλο αντίστοιχα, όμως δεν λείπουν και οι αμφισβητήσεις καθώς και οι φωνές για «άλλη λύση». Πάντως στο Δήμο Τριφυλίας λόγω των ιδιατεροτήτων που όξυνε ο «Καλλικράτης» η δυστοκία είναι το χαρακτηριστικό του τοπικού πολιτικού σκηνικού και τα δύο μεγάλα κόμματα κινούνται με ιδιαίτερες επιφυλάξεις καθώς θεωρούν ότι το «παιχνίδι» είναι ανοιχτό.
ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ: Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αντινομάρχη Σωτ. Παναγιωτόπουλου, δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα στον έτσι κι αλλιώς «δύσκολο» Δήμο για το ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό η κίνησή του δεν αποτελεί προτεραιότητα, καθώς θα περιμένει την πιθανή εκδήλωση «γαλάζιου αντάρτη», κάτι όμως που δεν φαίνεται να προκύπτει. Πάντως έχουν προταθεί οι Κ. Δημητρακόπουλος και Δημ. Μπαζιωτόπουλος.
ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ: Όλοι συμφωνούν ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν ο δήμαρχος Αβίας Παναγιώτης Μπασάκος. Ωστόσο ο ίδιος δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση, με δεδομένο ότι έχει εκφράσει ενδιαφέρον για υποψηφιότητα στην Καλαμάτα. Άλλωστε το σκηνικό στο Δήμο της Μεσσηνιακής Μάνης δεν φαίνεται ότι μπορεί να πολωθεί και ίσως κάποιος ανεξάρτητος συνδυασμός να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του τοπικού ΠΑΣΟΚ.

Με πληροφορίες απο την 'ΦΩΝΗ'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ