ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΙΧΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ


Τίτλοι τέλους για τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ο έμπειρος πορτιέρο βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έκανε γνωστό στους ανθρώπους της ομάδας πως σκέφτεται πολύ σοβαρά να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Προσπάθεια να τον μεταπείσει θα κάνει ο Σωκράτης Κόκκαλης.






Ο ΚΟΡΙΟΣ

Οι εμπειρίες του στο ποδόσφαιρο, η ωριμότητα και η ηρεμία του είναι στοιχεία που θα πρέπει να αξιοποιηθούν στον Ολυμπιακό από οποιοδήποτε πόστο. Ο Νικοπολίδης είχε σήμερα συνάντηση στα γραφεία του Ολυμπιακού με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο, όπου μίλησαν για το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Ο έμπειρος γκολκίπερ έκανε γνωστό στον παράγοντα του πειραϊκού συλλόγου πως επιθυμεί να σταματήσει, αφήνοντας πάντως ένα... μικρό παράθυρο.



Από τον Ολυμπιακό ανακοινώθηκε πως ο Γιάννης Χρυσικόπουλος συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία της ΠΑΕ, με τον αρχηγό της ομάδας Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις σκέψεις του να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Το γεγονός ότι η ανακοίνωση αναφέρει τη λέξη «σκέψεις» και όχι τη λέξη «απόφαση», αφήνει ανοιχτό κάποιο ενδεχόμενο.



Οι δύο πλευρές συζήτησαν για το θέμα αυτό, έθεσαν όλες τις παραμέτρους και από εκεί και πέρα, θα ενημερωθεί και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Στην παρούσα φάση, το πλέον πιθανότερο βέβαια είναι ότι ο Νικοπολίδης θα τερματίσει φέτος την καριέρα του, ωστόσο οριστικά το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.



Έτσι μετά από μια μεγάλη καριέρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με πολλούς τίτλους, αλλά και ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα ο επί σειρά ετών καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας ετοιμάζεται να κρεμάσει τα γάντια του!



Ξανά στην... επιφάνεια οι επίδοξοι διάδοχοι



Πάντως για να είναι καλυμένοι στον Ολυμπιακό είναι υποχρεωμένοι ν' αναζητήσουν έναν νέο γκολκίπερ. Έναν πορτιέρε που να μπορέσει να σηκώσει το βάρος του βασικού τερματοφύλακα της ομάδας... Έτσι ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια τα ονόματα των Γκσπούρνινγκ, Σηφάκη, Φερνάντεζ ενώ υπάρχει και αυτό του Φούλοπ που έχει προταθεί και εξετάζεται.



Αναλαμβάνει πόστο στην ΠΑΕ;



Παρά την προσπάθεια του κ. Χρυσικόπουλου να μεταπείσει τον Νικοπολίδη ο έμπειρος τερματοφύλακας ανέφερε πως «εγώ θέλω να σταματήσω». Από την στιγμή που θα πέσει η... αυλαία για τον Νικοπολίδη δεν αποκλείεται να πάρει ένα πόστο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, είτε αυτό είναι του Γενικού Αρχηγού, είτε του προπονητή τερματοφυλάκων, είτε του βοηθού προπονητή, είτε κάποιο άλλο...



Θα κοιτάξει τον μεταπείσει ο Σ. Κόκκαλης, που πάει αύριο στην ΠΑΕ



Ο Σωκράτης Κόκκαλης από την μεριά του θα προσπαθήσει να κάνει τον Αντώνη Νικοπολίδη ν' αλλάξει γνώμη. Θα υπάρξει μία συνάντηση των δύο πλευρών είτε την Πέμπτη είτε την Παρασκευή για να συζητήσουν για το θέμα αυτό. Από εκεί και πέρα ο Κόκκαλης πρόκειται μεταβεί αύριο στα γραφεία της ΠΑΕ για να έχει τετ-α-τετ με τους άμεσους συνεργάτες του για τα τρέχοντα θέματα της ομάδας. Έτσι ότι δεν τέθηκε επί τάπητος σήμερα θα τεθεί αύριο.



Επίσης οι Ντιόγο και Ζαϊρί θα επιστρέψουν αύριο στην Ελλάδα, καθότι την Τετάρτη το πρωί πρέπει να δώσουν το παρών στου Ρέντη. Η ΠΑΕ από την μεριά της τους έχει ενημερώσει καιρό τώρα γι' αυτό. Επίσης επίκεινται συναντήσεις των παραγόντων της ΠΑΕ με ουκ ολίγους παίκτες της ομάδας αναφορικά με το μέλλον τους.



Μία μεγάλη καριέρα γεμάτη τίτλους!



Ο 39χρονος σήμερα Αντώνης Νικοπολίδης έχει κάνει μία πολύ μεγάλη καριέρα γεμάτη τίτλους, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Euro του 2004 με την Εθνική Ελλάδας. Η πρώτη του ομάδα ήταν η Αναγέννηση Άρτας, την οποία άφησε το 1989 για τον Παναθηναϊκό σε ηλικία 18 ετών. Περίμενε υπομονετικά 6 χρόνια να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα, καθώς βρισκόταν στη σκιά του Πολωνού τερματοφύλακα Γιόζεφ Βάντσικ.



Έκανε το ντεμπούτο του την αγωνιστική σεζόν 1989-'90 σε ένα ματς εναντίον της μετέπειτα ομάδας του, του Ολυμπιακού, αντικαθιστώντας τον Γιόζεφ Βάντσικ. Την αγωνιστική περίοδο 1994-'95 έπαιξε πέντε ματς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τρία την επόμενη περίοδο, κατακτώντας και τα δύο αυτά πρωταθλήματα. Σταδιακά έγινε βασικός (ιδίως από τη σεζόν 1997-1998 και μετά) και από τότε εξελίχθηκε ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες.



Το 2002 βοήθησε τον Παναθηναϊκό να φτάσει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τη σεζόν 2003/04 έχασε τη θέση του βασικού από τον Κώστα Χαλκιά εξαιτίας της κακής τροπής που είχαν πάρει οι διαπραγματεύσεις του για το νέο συμβόλαιο. Ο Παναθηναϊκός του προσέφερε τριετές συμβόλαιο, με αμοιβή 400.000 ευρώ περίπου για κάθε χρόνο, με μηδενική ρήτρα σε περίπτωση που έφευγε για ομάδα του εξωτερικού.



Ο Νικοπολίδης δεν δέχθηκε την προσφορά αυτή, καθώς δεν την θεωρούσε αντάξια της αξίας του και της συνολικής παρουσίας του στο σύλλογο τα τελευταία 15 χρόνια, και ζητούσε ποσό 600.000 ευρώ τον χρόνο. Η διοίκηση της ομάδας θεώρησε ύποπτη τη συμπεριφορά του και για το λόγο αυτό, ο Νικοπολίδης έχασε την θέση του στη βασική ενδεκάδα για το υπόλοιπο της σεζόν 2003-'04 (από τα τέλη Φεβρουαρίου 2004 και μετά).



Ο Νικοπολίδης κατέκτησε τελικά το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2003-2004, όμως η η «μετακόμισή» του στον Ολυμπιακό, με υπογραφή τριετούς συμβολαίου και ετήσιες αποδοχές περίπου 600.000 ευρώ, είχε διαρρεύσει πριν τη λήξη της σεζόν. Η απογοήτευση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού ήταν τόσο μεγάλη, που στη φιέστα για την κατάκτηση του νταμπλ, όταν ο Νικοπολίδης σήκωσε το τρόπαιο αποδοκιμάστηκε από την πλειονότητα των οπαδών.



Η επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό έγινε λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Euro 2004, το οποίο ως γνωστόν είχε κατακτήσει η Εθνική μας, έχοντας τον Νικοπολίδη στο ρόστερ της. Ανακοινώνοντας την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ο Νικοπολίδης δήλωσε ότι, αν και δεν ήταν οπαδός της νέας του ομάδας, η διοίκηση του Παναθηναϊκού του φέρθηκε αντιεπαγγελματικά, και για τον λόγο αυτό δεν είχε κανέναν ηθικό ενδοιασμό να γίνει παίκτης του Ολυμπιακού.



Με το Νο71 στην φανέλα του, αριθμός που αντιπροσωπεύει το έτος γέννησής του, βοήθησε τον Ολυμπιακό να κατακτήσει ουκ ολίγους τίτλους ενώ αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο του. Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε δύο σερί νταμπλ, πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας. Συνολικά έχει επτά νταμπλ (τρία με τον Παναθηναϊκό και τέσσερα με τον Ολυμπιακό)!



Κεφάλαιο Εθνική



Στην Εθνική έκανε την παρθενική του εμφάνιση στις 18 Αυγούστου 1999 εναντίον του Ελ Σαλβαδόρ. Δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του, έγινε ο βασικός τερματοφύλακας και της Εθνικής Ελλάδος.



Αγωνίστηκε στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2002 και διακρίθηκε στο Euro 2004, αφού κράτησε το μηδέν στην εστία του στα τρία νοκ-άουτ παιχνίδια και ήταν ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Έτσι ψηφίστηκε ως ο τερματοφύλακας της All-Star ομάδας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο οποίο αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια και δέχτηκε συνολικά 4 γκολ. Μετά την αποχώρηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, ο Αντώνης Νικοπολίδης έγινε ο αρχηγός της.



Στις 15 Ιουνίου του 2008, μία ημέρα μετά την ήττα της Εθνικής από τη Ρωσία, με 1-0 και τον αποκλεισμό από την τελική φάση της διοργάνωσης Euro 2008, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Σημειώνεται πως ο Νικοπολίδης υπήρξε πρόεδρος του ΠΣΑΠ μέχρι φέτος ενώ τώρα είναι αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.



Συνολικά έχει



* 360 συμμετοχές στην Α' Εθνική,

* 90 διεθνείς συμμετοχές και



έχει κατακτήσει



* 10 πρωταθλήματα Ελλάδας,

* 9 Κύπελλα Ελλάδας,

* 3 Σούπερ Καπ Ελλάδας και

* 1 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.



Αύριο συζητούν με Παναγόπουλο



Στο μεταξύ αύριο θα υπάρξει συνάντηση με τον νεαρό γκολκίπερ Λεωνίδα Παναγόπουλο. Από τον Ολυμπιακό αναμένεται να του προτείνουν να υπογράψει νέο 4ετές συμβόλαιο συνεργασίας. Έτσι ο Παναγόπουλος πρόκειται να συνεχίσει να είναι... κάτοικος Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ